Forbind kunder, dig og dine leverandører
Har du overvejet, hvordan du forholder dig til dine leverandører og dine konkurrenter, når du arbejder med Internet of Things? Er I samarbejdspartnere og får I mest muligt ud af relationen?
I biologiens verden består et økosystem af levende organismer, der producerer, forbruger og nedbryder organisk materiale og som er forbundet af næringsstoffer og energistrømme. Et IoT-økosystem omfatter ikke nedbrydere, men ellers holder sammenligningen: IoT-økosystemet er et fællesskab af leverandører og kunder, der er knyttet sammen gennem produkter, data og pengestrømme og som har til formål at skabe fælles værdi gennem IoT-løsninger.
Hvorfor er IoT-økosystemer vigtige?
IoT har potentiale til at skabe forretningsværdi via omkostningsbesparelser og nye forretningsmuligheder. De fleste virksomheder tager hul på arbejdet med IoT ud fra et ønske om at spare omkostninger, men det er selve mindsettet omkring IoT-økosystem, der er med til at skabe nye forretningsmuligheder. Deloitte skriver om dette i deres rapport om IoT-økosystemer. Deloitte kommer også ind på vigtigheden af, at leverandørerne af IoT-løsninger arbejder tæt sammen og ikke ser hinanden som konkurrenter, men som sidestillede partnere i et økosystem, hvor formålet er en fælles værdiskabelse, der også omfatter kunderne i dette økosystem.
Hvordan ser IoT-økosystemet ud?
IoT-økosystemer er ofte centreret omkring en platform, teknologi eller forretninger. Det er dog vigtigt ikke at se økosystemerne som formelle organiseringer med medlemskab eller abonnementer. Systemerne er løst koblede og bygger i høj grad på gensidig tillid: Partnerskaber kan blomstre, uden at deltagerne indgår omfattende juridiske aftaler. IoT-økosystemerne skal kunne bære sig selv: Hvis leverandørerne eller kunderne ikke får nogen værdi af økosystemet, vil det automatisk langsomt uddø.
Hvis du ønsker at skabe værdi ved at indgå i et eller flere økosystemer, er det centralt at finde partnere, der tilbyder produkter, som i kombination med dine giver en løsning, der bringer endnu mere værdi til dine kunder. Og økosystemer skal ikke blot ses fra leverandørsiden: De skaber også forbindelser mellem kunder, på tværs af leverandørforhold. Kunderne får værdi i form af for eksempel erfaringsudveksling, idegenerering og videreudvikling af løsninger, både i forhold til forretning og brug af teknologi.
kaastrup|andersens økosystem
kaastrup|andersens økosystem består af mange lag, så vi kan levere alle former for IoT-løsninger. Vi indgår i en række partnerskaber og har forskellige kunder, så vores økosystem dækker hele livscyklus af en IoT-løsning.
Vores partnere
Vi er en del af Microsoft Partner Network og arbejder derfor primært med MS Azure IoT platformen. Som vi skrev i vores seneste artikel, er Microsoft den mest udbredte cloudløsning i Danmark, så vores valg af partnerskab er oplagt. Derudover har vi et partnerskab med Arrow ECS, som er en førende it-distributør inden for high-end Server, Storage, Network & Security, Virtualisation, Cloud og Mobility. Vi er ligeledes en del af Nordic IoT Centre, som er et nordisk IoT-videnscenter grundlagt af Alexandra Instituttet og FORCE Technology. Nordic IoT Centre har til formål at støtte virksomheder i at udvikle IoT-løsninger og tilbyde et samlingssted for de førende IoT-udviklings- og integrationsspecialister.
Er du klar til at være en del af et IoT-økosystem?
Hvis du er i tvivl om, hvordan I kommer i gang med IoT-løsninger eller har I lyst til at være en del at vores IoT-økosystem, står vi altid klar til en uforpligtende snak om, hvad der er den bedste løsning for jer.
Kort efter nytår lancerede vi vores IoT-modenhedsmodel. Med den får du en pejling af, hvor langt jeres virksomhed er kommet i brugen af IoT. Tag testen og få inputs til, hvordan I bevæger jer videre og bliver (endnu mere) klar til fremtiden.
Følg os på LinkedIn eller tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få mere information om, hvordan kaastrup|andersen kan hjælpe dig og din organisation med IoT og digitalisering. PS: Vi arbejder også med mange andre ting, for eksempel servitization og projektledelse.