Optimering af produktionskapaciteten hos en større, dansk produktionsvirksomhed 

En større, dansk produktionsvirksomhed skal opgradere en 31 år gammel afkortersav, der ikke længere lever op til fabrikkens krav.

kaastrup|andersen er valgt til at afklare, hvordan, og med hvad, afkortersaven kan erstattes.

Løsningen bliver dog ikke blot at erstatte den gamle sav, men i stedet en løsning der erstatter 2 save og optimerer produktionen, frigør gulvplads og sikrer fuld sporbarhed i montageprocessen.  

Denne case beskriver samarbejdet, den valgte løsning og de konkrete resultater.

 

Udfordringen

Den 31 år gammel afkortersav lever ikke længere op til produktionsvirksomhedens kvalitetskrav. Saven har begrænsninger både i kapacitet og kapabilitet, og binder desuden nøglemedarbejdere med specialviden til dens drift. Der er behov for en opgradering, som kan øge effektiviteten og frigøre ressourcer til andre vigtige opgaver. 

Vil du vide mere?

Thomas Tengstedt

Sales Manager
+45 70 27 77 19
Kontakt mig

"Det var afgørende for os ikke bare at erstatte den gamle sav, men at finde en løsning, der optimerede hele produktionsprocessen. Ved at implementere en semiautomatisk afkortersav med sporbarhedsteknologi, formåede vi at frigøre gulvplads, øge effektiviteten og sikre bedre ressourceudnyttelse. Den skræddersyede løsning giver virksomheden både kortsigtede og langsigtede fordele i forhold til produktionskapacitet og fleksibilitet."

Hans A. Pedersen
Senior Consultant, kaastrup|andersen A/S

Løsningen

kaastrup|andersen tilknytter en seniorprojektleder med faglig indsigt. Efter en grundig analyse af fabrikken og dens behov leder kaastrup|andersens konsulent leder processen med at identificere en løsning, der ikke blot erstatter den udtjente sav, men også kan erstatte en ekstra afkortersav. Denne tilgang frigør vigtig gulvplads, som anvendes til at forbedre den interne logistik. 

Løsningen er en semiautomatisk afkortersav, der ved hjælp af en avanceret algoritme optimerer råvareudnyttelsen og sikrer maksimal udnyttelse af stanglængderne. For at øge sporbarheden bliver emnerne lasermarkeret med Datamatrix-koder, hvilket sikrer korrekt identifikation gennem hele den efterfølgende montageproces.  

kaastrup|andersen udarbejder kravspecifikationen i tæt samarbejde med produktionsvirksomheden, inklusive en option for en automatisk robot til sortering og aflægning. 

Resultatet

I samarbejde med kundens indkøbsafdeling vælger kaastrup|andersen den rette leverandør, og lægger en nøje plan for, hvordan udskiftningen af de to gamle save samt installation og indkøring af den nye afkortersav kan gennemføres uden at forstyrre produktionsplanlægningen eller leveringsforpligtelserne.  

Den nye teknologi resulterer i fuld sporbarhed på alle emner via lasermarkerede Datamatrix-koder. Algoritmen sikrer samtidig en optimal udnyttelse af standard stanglængder, hvilket forbedrer både effektiviteten og ressourceanvendelsen. 

kaastrup|andersen spiller en central rolle som projektleder gennem hele processen og sikrer, at løsningen er skræddersyet til kundens behov. Dette resulterer i en forbedring af fabrikkens kapabilitet og kapacitet. 

Vil du vide mere?

Thomas Tengstedt

Sales Manager
+45 70 27 77 19
Kontakt mig